afsluitklep-warmte-water-afsluiten

Afsluitkleppen

Cv warmte- en tapwatertoevoer afsluiten

Met een afsluitklep is het mogelijk om op afstand warmte- en tapwatertoevoer te reguleren. Middels een signaal wordt de afsluitklep geactiveerd en het warme of koude tapwater of de centrale verwarming afgesloten. Uiteraard is het mogelijk om op afstand de afsluiting weer ongedaan te maken. Dit is een perfect middel voor energieleveranciers en woningcorporaties om misbruik en wanbetaling tegen te gaan.

Werking afsluitklep

Als energieleverancier, projectontwikkelaar of woningcorporatie heeft u graag grip op uw zaken. Door bij de installatie van een watermeter of warmtemeter te kiezen voor een afsluitklep, heeft u de regie van de energieregulatie in handen.

De werking van een afsluitklep is simpel. Uw metercontroleur gaat voor de desbetreffende woning staan welke van warm/koud tapwater of verwarming afgesloten dient te worden. Het afsluitsignaal wordt via een handterminal radiografisch doorgegeven aan de afsluitklep. Deze afsluitklep beschikt over een bolkraan. De RF-interface in de afsluitklep ontvangt een signaal, activeert de bolkraan en sluit per direct de warmte- of watertoevoer af. De monteur krijgt via de handterminal een terugkoppelend radiosignaal met ‘klep gesloten’. Simpel en doeltreffend.

Afsluitkleppen van VWV Metering

  • Reguleren van centrale verwarming en warm/koud tapwater
  • Perfect om wanbetaling van uw energiegebruikers tegen te gaan
  • Geheel of gedeeltelijk afsluiten op afstand
  • Veilige en direct toepasbare afsluiting
  • Niet nodig om een afspraak met bewoners te maken
  • Al vanaf 1 exemplaar te bestellen

Meer informatie over de afsluitkleppen van VWV Metering? Download productspecificaties afsluitkleppen of neem direct contact met ons op voor een passende offerte.

Download: productspecificaties afsluitkleppen

VWV Metering is specialist in meetsystemen. Bekijk al onze slimme meetoplossingen zoals warmtemeters, watermeters en warmtekostenverdelers. Of lees meer over onze overkoepelende organisatie VWV Group; totaalconcepten voor energielevering, van installatie meetsystemen tot en met facturatie (eind)gebruikers.